Amingo

Voordat ik er even tussenuit ben gegaan, had ik Amingo naar een nieuw onderkomen gebracht. Ze kreeg hier te veel eten in de kudde en te weinig beweging en daardoor werd het risico voor terugkerende hoefbevangenheid voor haar te groot. Uiteraard had ik een plek voor haar gevonden waar ze ook altijd buiten kon lopen in een kudde. Helaas bleek tijdens mijn vakantie dat de kudde voor haar iets te imponerend was en ze paste er niet tussen. Het was een proeftijd dus ik heb haar direct na thuiskomst weer opgehaald.

Tja, en wat dan? Tijdens mijn vakantie had ik al besloten haar te houden en niet weer op zoek te gaan naar een andere plek. Uiteindelijk is ze hier erg gelukkig met mini-shetlander Casper en heeft ze een plekje in de kudde. Aangezien ik na mijn paardrijavontuur in Mexico weer helemaal fan ben van het buitenrijden en het allemaal niet zo problematisch meer zie, heb ik besloten haar samen met Jackson te gaan trainen zodat ik haar, als ik met Jackson op buitenrit ga, aan de lange lijn op sleeptouw meeneem. Jackson is een supersociaal paard en kan het uiteraard ook met Amingo goed vinden, dus dat moet geen probleem zijn.

Verder kan ik haar trainen met de lange lijnen en dan wie wel iets doen met boarden of zo?? Ze heeft geen zin meer in ruiters dus we moeten een alternatief verzinnen. Met het mooie weer van deze week maar gelijk de stoute schoenen aangetrokken en met haar aan de slag gegaan. Ze is nog niet helemaal overtuigd van het feit dat ze volledig op me kan vertrouwen maar beide activiteiten geven haar in ieder geval beweging en plezier. Dat is gezien haar inzet en medewerking wel duidelijk. Ik ben benieuwd waar we gaan eindigen en ik denk na over een leuke manier van voortbewegen achter haar in plaats van lopen. Iemand een idee? Zet het op onze Facebook pagina!

Laatste blogs

Heerlijke zomer

Heerlijke zomer

Wat vliegt zo’n zomer toch altijd voorbij! Het was weer een heerlijke tijd met veel gezelligheid en mooi weer. Als er in totaal een week van regenachtige dagen is geweest in een tijdsbestek van 8 weken, dan mag je op een Nederlandse camping toch niet klagen. Er is...

de camping is open voor het seizoen van 2019

de camping is open voor het seizoen van 2019

Vorig weekend hebben we de vlaggen langs de kant van de weg gezet en is de eerste kampeerders zijn inmiddels gekomen. Er heerst nog een heerlijke rust hier. Af en toe komt er een camper voorbij voor 1 of 2 nachten. Het weer is tot nu toe heerlijk en we bereiden ons...

grassprieten en zonnestralen

grassprieten en zonnestralen

Mijn laatste blog is alweer even geleden.....het is hier al een paar dagen prachtig weer! De grond is aan het drogen en dat betekent dat er een begin gemaakt kan worden met de nieuwe kampvuurplaats. Iemand die al eens op de camping geweest is, heeft deze het afgelopen...

Ontspannen op het strand

Ontspannen op het strand

He he eindelijk kunnen we weer van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat het strand op met honden en paarden. Daar geniet ik altijd zo van!

blog03

Over mij

Ik ben getrouwd met mijn grote liefde en onze kinderen staan aan het begin van hun zelfstandige leven. Kom je op de camping, dan maak ik graag een praatje over het hier en nu en luister naar de verhalen over reizen en belevenissen van klanten. Ik hou van de zon, loop graag met mijn honden over het strand en knuffel dagelijks mijn paarden.

Volg mij ook via